Workshops & Events

Inspirerend, lekker & verrassend

EAST biedt de mogelijkheid om op een actieve manier kennis te maken met de keukens en smaken uit ‘het Oosten’. Denk aan inspirerende kookworkshops, verrassende proeverijen en leerzame kookdemonstraties.

zondag 7 juli 2019, 16.00-20.00

Kookworkshop Curry Sunday

workshop

Curry’s zijn het ultieme ‘comfortfood’. Je kent ze vast wel van je reizen door Azië, plaatselijke Aziatische restaurants of misschien wel van je vriend of collega. Een heerlijke vegetarische linzencurry uit India, een Thaise viscurry met citrustonen, een Maleisische kipcurry met kokos en nog veel meer….  Het aantal curry’s op de wereld is ontelbaar.

Er bestaat veel onduidelijkheid over wat nou precies de inhoud is van een Curry.  Wina Born omschrijft het als volgt….

 “Dé curry bestaat niet, er zijn duizenden curry’s. Van vlees en vis van kip en schaaldieren, van groenten, vruchten en eieren, milde en gloeiend hete voedzame en lichte. Goede curry’s hebben echter een ding gemeen: er komt geen kerrie aan te pas. Dit mengsel van specerijen geurt naar een ongrijpbare, stokoude cultuur en een koloniaal verleden. Het moet altijd een uitdrukking zijn van de inspiratie van het moment. ”

Curry’s maken ‘from scratch’

Tijdens de kookworkshop maken we alle curry’s  ‘from scratch’, dus geen kant-en-klare zakjes of kruidenpasta’s. Alle ingrediënten liggen vers op de keukentafel en jij mag er iets moois van maken. Je krijgt de basisbeginselen van diverse curry’s uitgelegd. Daarnaast ga je aan de slag met verschillende technieken en leer je hoe je een curry het beste kunt ‘af smaken’.

Het uitgangspunt van al onze workshops is dat je alle ingrediënten in Eindhoven moet kunnen kopen. Wij geven je graag de juiste (lekkere) adresjes zodat je ook na afloop thuis naar harte lust allerlei curry’s kunt koken.

De workshop wordt verzorgd door StarliciousFood en duurt van 16.00 tot 20.00 uur

KOSTEN

De kosten van deze kookworkshop zijn € 52,50 p.p. Dit is inclusief consumpties en receptuur. Inschrijven kan via de website van STARLICIOUSFOOD.