Workshops & Events

Inspirerend, lekker & verrassend

EAST biedt de mogelijkheid om op een actieve manier kennis te maken met de keukens en smaken uit ‘het Oosten’. Denk aan inspirerende kookworkshops, verrassende proeverijen en leerzame kookdemonstraties.

zondag 14 april 2019, 14.00-17.30

Kookworkshop Dim Sum Sunday NIEUW

workshop

Liefhebbers van de Aziatische keuken zijn er dol op: Kleine, smakelijke hapjes vaak gevuld, gerold met verschillende ingrediënten uit de Chinese keuken. Traditioneel worden deze hapjes tijdens het weekend door families genuttigd in speciale (Dim Sum) restaurants.

Dim Sum staat voor ‘hartverwarmertjes’ : een verzameling van allerlei verschillende soort hapjes. Denk aan dumplings (gestoomd, ,gebakken gefrituurd), springrolls, bao broodjes etc.

Wil je graag weten wat het verschil is tussen wontons, dumplings, gyozo, bao en hoe je deze het beste (thuis) kunt maken?

Tijdens de workshop leer je verschillende technieken om mooie dumplings en andere Dim Sum hapjes te bereiden. Het maken van verschillende vullingen, het vouwen van het deeg, stomen, frituren, bakken hoe en met wat te serveren ….het komt allemaal aan bod.

Na het bereiden van de Dim Sum is er alle gelegenheid om de hapjes met je mede-cursisten te ‘testen’. Volgens Chinese traditie serveren we tijdens de Dim Sum workshop diverse traditionele thee soorten.

De workshop wordt verzorgd door StarliciousFood en duurt van 14.00 tot 17.30 uur.

Kosten

De kosten van deze kookworkshop zijn € 52,50 p.p. Dit is inclusief consumpties en receptuur. Inschrijven kan via de website van StarliciousFood.